• Digifoto - $heading

    Fujifilm X100F

KOMPAKT KAMERA

Opgraderingerne er mange i den nye FUJIFILM X100F, den fjerde generation i FUJIFILMs roste serie af premium-kompakt kameraer med APS-C sensor og hybridsøger. Opløsningen er steget til hele 24,3 megapixel og den lynhurtige autofokus har fået betydeligt flere fokuspunkter. Introduktionen af bland andet AF-Joystick og en ny kontrolring rund om det eksklusive vidvinkelobjektiv plus bedre placering af vigtige kontrol knapper er andre egenskaber der gør X100F til et perfekt til situationsbilleder.

Tryk for størrer billede


Pris Silver

10.700,00Pris Black

10.700,00


Halvtreds procent flere pixels
Modellerne i FUJIFILMs X100-serie er lige siden introduktionen af den aller første version i 2011 blevet værdsat af kræsne fotografer der vil have et mere kompakt alternativ til systemkameraerne – men ikke er villige til at gå på kompromis med billedkvaliteten. Og på det punkt er det nye X100F blevet endnu skarpere. Kameraet benytter samme 24,3 megapixel X-Trans CMOS III-sensor og power fulde processor som i det semi-professionelle systemkamera FUJIFILM X-Pro2, hvilket betyder at opløsningen er steget med 50% sammenlignet med forgængernes 16-megapixel sensorer. På samme tid udnyttes kraften i vores nye X-Processor Pro til at levere billeder med et minimalt støjforhold langt op på ISO-skalaen og dette sammen med, og uden at påvirke, FUJIFILMs berømte farvegengivelse, en egenskab vi er specielt stolte over

Det specialdesignede farvemosaikfilter foran X-Trans CMOS-sensoren udelukker samtidigt behovet for et skarphedsnedsættende lavpasfilter for at mindske risikoen for moiré. I kombination med kameraets højkvalitets vidvinkelobjektiv, FUJINON 23mm F2 (modsvarende 35mm), betyder det billeder med en enorm detaljerigdom og klarhed der ør det muligt at printe billeder i rigtig store formater.

 

Smoothe betjening
Billedsensoren og processoren er ikke de eneste egenskaber vores nye premium kompaktkamera har tilfældes med systemkameraet X-Pro2. Selv i betjeningen er der store ligheder. Nu findes flertallet af vigtige knapper og indstillingshjul på højre side af LCD skærmen i stedet for som tidligere til venstre. Dette indebærer at kameraet er blevet meget enklere at betjene med en hånd. ISO-indstillingen er integreret i lukkerhjulet, hvor man gennem et lille vindue kan se ISO værdien. For at ændre ISO følsomheden løfter man let i en yderring drejer til den ønskede værdi og slipper. Smidigt og let at overskue. Via menu indstillingerne er det dog også muligt at ændre ISO værdien vis dreje på kameraets forreste scrollhjul. Endvidere har kameraet et traditionelt drejehjul til indstilling af eksponeringskompensation (± 3EV i tredjedels intervaller) der nu er forsynet med et C-Mode. Via denne indstilling kan man øge eller mindske eksponeringen yderligere, helt op til 5 EV-steps. Og så har vi placeret en kontrolring omkring objektivet, der blandt andet kan bruges til quick indstilling af vidbalancen og valg af digital teleconverter.

 

AF-Joysticken der er en succes på X-Pro2 findes nu også på FUJIFILM X100F og giver superhurtig håndtering af fokuspunktet, der nu tæller 91 fokuspunkter. Næsten dobbelt så mange end tidligere. 49 af punkterne i midten af det store fokusfelt er af fasedetektions typen og giver maksimal fokus hastighed. Har man behov for endnu flere fokuspunkter kan man via menuen udvide og aktivere et rudenet med hele 325 AF-punkter.

 

En søger til enhver smag
En unik finesse i FUJFILMs kameraer i X100 – og X-Pro2- serien er hybridsøgeren, der kan flekse mellem at være en optisk eller elektronisk søger. Den optiske søger, en slags gennemsigtssøger, giver den mest naturlige og direkte oplevelse, hvor den indbyggede elektroniske søger er bedst til at når man vil have gengivet nøjagtig det motiv sensoren fanger. Men begge to tilbyder et væld af informationer i søgeren hvis man ønsker det. Det at veksle mellem de to typer søgere klares lynhurtigt.
Benytter man den optiske søger er det muligt at aktivere et lille elektronisk vindue i nederste højre hjørne. Vinduet kan vise enten hele motivet eller kun en forstørret del af motivet der hvor fokus ligger som hjælp til at stille skarpheden og fokus efter i manuel indstilling. Andre hjælpefunktioner til det formål er digital split image (en digital version af et traditionelt snitbillede) og så er der fokus peaking. Foretrækker man autofokus flytter fokuspunktet og lysrammen der markerer billedudsnittet sig automatisk for at kompensere for parallax når kameraet justerer fokus på forskellige afstande.

 

Fanger bevægelige motiver
Med den nye processor er FUJIFILM X100F blevet et endnu bedre værktøj til dokumentar og øjebliksbilleder, f.eks. street fotografering. Opstartstiden er kun 0,5 sekunder og ved hjælp af den face detekterende autofokus er billedet taget lynhurtigt og præcist. Seriebilleder tages med stor træf sikkerhed med op til 8 billeder/s helt op til 60 billeder efter hinanden i JPEG format og 25 billeder i RAW format. Skifter man om til den elektroniske lukker kan man få lukketider helt ned til 1/32 000 sekund, og fange ultra hurtige sekvenser. Eller skifte over til video og fange bevægelige motiver i Full-HD (1920x1280 pixel, op til 59,94p).

Vil man opnå så perfekt graduerede billeder som mulig – allerede når de gemmes på memorykortet tilbyder X100F hele 15 filmsimuleringer der genskaber følelsen og looket fra de klassiske filmtyper. For eksempel Velvia, Provia, Classic Chrome og den sublime sort/hvide simulation Acros. Eller udnyt den indbyggede RAW- konverter, og juster billederne præcist som du vil have dem og del dem direkte med dine venner på sociale medier via kameraets Wi-Fi funktion. Og når du er på rejse med FUJIFILM X100F skal du ikke bekymre dig om at pakke den medfølgende ekstra batterilader, batteriet kan nemlig oplades via dets micro USB stik.

Tekniske specifikationer X100F


Sensor

24.3 megapixel APS-C X-Trans CMOS III sensor uden optisk lavpassfilter.


Auto focus

Autofokus med 91 punkter, de 49 centrale er fasedetekterende. Ekspanderbar op til 325 AF-punkter for endnu bedre præcision


ISO instillinger

ISO Følsomhed fra ISO 200 til 12.800, kan øges helt op til ISO 51.200


Video

Full-HD (1920x1280 pixels, max 59,94p) med bitrate 36 Mbps. 2,5 mm mikrofonindgang giver mulighed for bedre lydkvalitet


Søger

Hybridsøger – optisk søger (OVF) med avanceret digital information samt elektronisk søger (EVF) med 2 360 000 pixels opløsning.


Skærm

3-tommer skærm med 1 040 000-punkters opløsning.


Billedlagring

Dobbelt SD kort læser (SD/SDHC/SDXC), der begge understøtter UHS-II (Ultra High Speed Class 2).


Kundesupport: 86 12 04 11

TILMED DIG VORES NYHEDSBREV 

Nyheder, tilbud,konkurrancer o.m.a