Beskæring af digitale billeder

En digital billedfil behøver ikke nødvendigvis af have det samme det samme længde / bredde forhold som det papirformat du vælger. Derfor skal man tjekke og evt. rette beskæringen af billedet under bestillingen. Her forklarer vi hvordan.

Når længde / bredde forholdet på dine digitale filer ikke stemmer overens med forholdet på papirformatet, skal du selv beskære billedet. Dette kan du gøre i et billedbehandlingsprogram, inden du starter din bestilling hos os, eller du kan tjekke og ændre beskæringen af billederne i vores bestillingssystem under bestillingen. (Læs om længde / bredde forhold under "Digitale filer og papirstørrelser").

Hvis du ikke gør en af disse to ting, vil det være op til fremkaldermaskinen at bestemme, hvor meget billede der skal holdes og hvor meget der skal beskæres. Når du selv tjekker og beskærer billedet (før eller under bestillingen) til det korrekte billedformat, sikrer du, at vigtige dele af dit foto ikke bliver skåret væk.

 

TJEK BESKÆRINGEN UNDER BESTILLINGEN

Når du har uploadet billeder til vores bestillingssystem, får du vist en liste med alle billederne. Ude til venstre er der en lille forhåndsvisning af hvert billede. I hvert billede er der en lille farvet ramme, som viser hvordan billedet vil blive beskåret. Alt inden for rammen kommer med på billedet. Du skal dog lige være opmærksom på, at der kan blive skåret yderligere 1-2mm af billedet hele vejen rundt for at undgå hvide kanter når papiret skæres.

Farven på rammen giver dig en indikation af, om opløsningen på dit billede, er god nok til det den papirstørrelse du har valgt.

Info farveom billedopløsning

Hvis du gerne vil rette / ændre beskæringen eller bare vil se en mere præcis forvisning af beskæringen, kan du klikke på det enkelte billede. Så får du et beskæringsværktøj op, hvor du kan se billedet og beskæringen i stor størrelse. Se billedet herunder.

Beskæringsværktøjs vinduet

I beskæringensværktøjet er den del af billedet som er farvet, den del der bliver skåret væk. Farven varierer igen, for at vise dig kvaliteten af opløsningen kontra forholdet mellem billedformatet og beskæringen du vælge af dit billede.

 

Du kan flytte rundt på beskæringen, eller du kan ændre størrelsen af beskæringen ved at trække i hjørnerne af beskæringen. Når du er tilfreds med beskæringen klikker du "OK" og du kommer tilbage til din billedliste.

 

Du vil nu kunne se at den farvede ramme i det lille billede, har ændret sig til den beskæring du har valgt. Se herunder.

Hvis du ikke ønsker at dit billede bliver beskåret, og den digitale fil i længde / bredde forhold ikke passer til noget papirformat, kan du vælge at fremkalde dit billede som "Fit-in". Læs mere under "Fit-in og fill-in" i menuen.

Kundesupport: 86 12 04 11

TILMED DIG VORES NYHEDSBREV 

Nyheder, tilbud, konkurrencer m.m.