Justeret billeder og Nix pille

Generelt anbefaler vi at man får printet sine billeder med farvekorrektion, da det i de fleste tilfælde vil forbedre billedet. Bruger du billeder som ikke er blevet justeret efter det er taget, og som er det man vil kalde hverdagsbilleder, feriebilleder eller festbilleder, så vil det gavne billederne.

AUTOMATISK FARVEKORREKTION

 

Den automatiske farvekorrektion er slået til som standard, og forbedre farverne i billedet ved at:

  1. Justerer kontrasten
  2. Forsøger at lysne mørke områder så som skygger på ansigter.
  3. Forbedre skarpheden. Men kan dog ikke redde uskarpe billeder
  4. Får farverne i billeder til at fremstå klarere og mere farvemættet.

 
HVORNÅR BØR DEN SLÅS FRA
Men der er visse situationer hvor vi anbefaler at slå farvekorrektionen fra for at opnå det bedste resultatet. Vær opmærksom på at man kun kan vælge at slå farvekorrektionen fra på hele sin ordre, og ikke på enkelt billeder. Her gennemgår vi disse situationer:

 

HVORDAN SLÅR JEG FARVEKORREKTIONEN FRA
Du kan vælge at få fremkaldt uden farvekorrektion i kurven når du skal afslutte din bestilling.
 
OBS: vi skal gøre opmærksom på, at selvom farvekorrektionen slåes fra vil farverne i billederne stadig blive en smule mættet. Men kontrasten og selve korrigering af farverne vil være slået fra.
 

PORTRÆTBILLEDER FRA FOTOGRAF
Normalt er billeder fra en fotograf blevet justeret af fotografen for at opnå et bestemt look. Dette kan medføre sarte nuancer og gråtoner der kan gå tabt i farvekorrektionen. Dette skyldes at den automatiske farvekorrektion går ud fra en farvefordeling, der går fra helt sort til helt hvid, og vil korrigere efter at have noget i billedet der er helt sort og og noget der er helt hvidt. Dette er rigtig fint til fremkaldelse af almindelige ferie og fest billeder som er direkte fra et kamera, men kan dog ændre på en fotografs justering af sine billeder. Vær opmærksom på at for at få det bedste resultat, skal man uploade sine billeder i farverummet sRGB.

BILLEDER MED MEGET LYS BAGGRUND
Dette gælder først og fremmest fotografbilleder med en meget lys grå eller helt hvid baggrund. Disse meget lyse områder i et billede vil farvekorrektionen anse for at være steder i et billede hvor det har fået for meget lys, og farvekorrektionen vil derfor forsøge at kompensere ved at gøre billedet mørkere, for at få lidt detaljer frem i disse områder.

 

DU FARVEJUSTERER SELV DINE BILLEDER
Justerer du selv dine billeder på en farveægte skærm, kan du med fordel også vælge at få slået autokorrektion fra. Hvis du bestiller mange billeder, vil vi dog anbefale at du først laver en test bestilling, så du kan får en fornemmelse af, hvordan din skærm og dermed korrektioner står i forhold til vores software og dermed det færdige resultat. Husk at gemme billederne i farverummet sRGB.
 
Vær opmærksom på, at det kræver en farveægte og farvekalibreret skærm for, at man kan være nogenlunde sikker på, at det man ser på sin skærm også er de rigtige farver på billedet.
Skærme på bærbare computere samt skærme på tablets og mobiltelefoner er ikke farveægte, og kan derfor ikke bruges som ledetråd til det digitale billedes ægte farver.

FARVERUM

 

sRGB
DINE BILLEDER SKAL HAVE FARVEPROFILEN sRGB
sRGB er farveprofilen, der bruges af 99% af de billeder, du møder. Langt de fleste kamera og mobiletelefoner gemmer som standard i denne profil, og det er også standardprofilen, som bruges på internettet. Med andre ord, medmindre du kommer ind i specialiserede anvendelser, er sRGB sandsynligvis den eneste farveprofil, du vil løbe ind i.

 

Adobe RGB
Adobe RGB-farveprofilen er designet til at vise en bredere rækkevidde af det visuelle spektrum end sRGB, og derfor bruges den ofte af professionelle fotografer og videografer. Så har du billeder fra en fotograf som du gerne vil have fremkaldt, er det en god idé at tjekke farveprofilen eller bede fotografen om at gemme billederne i sRGB, da de ellers ofte bliver leveret i Adobe RGB.

Fremkaldermaskiner kan ikke reproducerer dette store antal farver, og Adobe RGB-farveprofilen er derfor ikke nødvendig når man fremkalder billeder. Faktisk er mange fremkaldere slet ikke optimeret til at håndtere Adobe RGB, og billederne bliver derfor ofte mørkere om mere flade i farverne ved fremkaldelse af Adobe RGB.

Billeder i CMYK
CMYK er et farverum der KUN bruge til trykte medier, og KAN IKKE bruges ved fremkaldelse. Forsøger man at fremkalde billeder som er gemt som CMYK bliver farverne inverteret, og billedet vil se helt forkert ud.
SÅ ALLE CMYK BILLEDER SKAL KONVERTERES TIL sRGB før bestilling.

 

Kundesupport: 86 12 04 11

TILMED DIG VORES NYHEDSBREV 

Nyheder, tilbud, konkurrencer m.m.