Sådan bestiller du billeder fra din mobil eller tablet

Her på siden gennemgår vi bestillingsprocessen fra mobil eller tablet. På computer ser tingene en smule anderledes ud, men mulighederne er de samme. Her forklarer vi hvordan du bestiller fra din mobil eller tablet.

Du skal starte med at åbne den internet browser, som du bruger på din mobil, og herfra skal du gå ind på mimosafoto.dk

Øverst til venstre kan du nu vælge “Fremkaldelse”.

 

Før du starter på den egentlige bestilling, skal du tage stilling til, hvilket kvalitet du vil bestille dine billeder. Læs mere om det under STANDARD / SUPREME.

fotofremkaldelse kvalitet 345x309 supreme
fotofremkaldelse kvalitet 345x309 standard

1. VÆLG BILLEDER TIL UPLOAD

Nu kommer du til upload siden. Her trykker du på den store knap med det store plus på, for at vælge de billeder du ønsker at få fremkaldt.

Nu bliver du bedt om at give programmet adgang til dine billeder. Når du har gjort det, får du vist de billeder der ligger på din mobil.

Nu kan du ved at trykke på det enkelte billede vælge de billeder ud du ønsker. Når du har valgt alle de billeder du ønsker trykker du på “Ok” i øverste højre hjørne.

Vær opmærksom på, at der i mange Android systemer er en begrænsning som gør, at man kun kan vælge et billede af gangen. Man skal derfor vælge et billede og derefter trykke “Ok”, og derefter trykke på det store plus igen og gentage processen hvis man ønsker flere billeder.

Valg af billeder fra mobilen

Alle billeder som du vælger vil efterfølgende blive vist på siden med den store plus-knap.

2. UPLOAD BILLEDERNE

Når du har alle de billeder du ønsker at bestille i listen, trykker du på knappen i nederste højre hjørne med en pil der peger opad “Start upload”.

Nu vil der blive vist en upload bar, hvor du kan følge hvorda uploadet af billederne skrider frem. Du kan se hvor mange billeder den har uploadet, og hvor mange den mangler at uploade. Hvor mange megabyte der er uploadet og hvor mange den endnu mangler at uploade.

Upload info

OBS

Vær opmærksom på at bestilling via vores hjemmeside bruger en del data, når du bestiller fra en mobil eller tablet. Vi anbefaler at hvis man har mulighed for det, at være koblet på et wi-fi netværk under bestillingen.

Hvis du ikke har mulighed for at koble dig på et netværk, er det vigtigt at have et godt signal / modtagelse på din mobil eller tablet, når du skal lave din bestillingen. Du arbejder på en hjemmeside og specielt når du uploader billederne skal der ofte sendes en del data over forbindelsen. Vær opmærksom på, at er du på farten i mens du bestiller, kan signalets styrke varierer. HUSK man må ikke bruge mobilen mens man kører.

Upload flere billeder
Var der billeder du ikke fik uploadet i første omgang, kan du altid uploade dem til din liste. Bare klik på “UPLOAD FLERE BILLEDE”-knappen og du vil blive sendt til uploadsiden, punkt 2. i denne vejledning.

Upload flere billeder knap

3. MULIGHEDERNE PÅ TILVALGSSIDEN

Når alle billeder er blevet uploadet til bestillingssystemet vil skærmbilledet skifte til en ny side "Tilvalgssiden", hvor du får en liste over alle billeder der er blevet uploadet.

 

Tilvalgsknapperne

Nu har du så mulighed for at lave forskellige tilvalg til et enkelt eller flere billeder af gangen.


Mulige tilvalg:
1. Papirstørrelse
2. Antal af det enkelte billede
3. Overflade “Blank” / “Mat”
4. Hvid kant “Ja” / “Nej”
5. Konverter til Sort / Hvid “Ja” / “Nej”
6. Dublér
7. Slet

4. ÆNDRE TILVALG PÅ FLERE BILLEDER PÅ EN GANG

Hvis du ønsker at ændre tilvalg på nogle af billederne i listen på en gang, kan du afvænge dem du ønsker ude til venstre for hvert billede "Vælg", knappen ændre sig fra grå til grøn. Nu kan du lave dine ændringer i menuen i bunden på alle de valgte billeder på en gang.

 

Valg knappen

Hvis du vil lave de samme tilvalg på alle billeder på en gang, skal du trykke “Vælg alle” knappen i den grå bjælke nederst på siden. “Vælg” knappen helt til venstre i hver billedelinie ændre farve fra grå til grøn og der står “Valgt” på knappen. Dette betyder at billedet er valgt. Nu laver du de fælles tilvalg i den grå bjælke øverst i listen, og ændringerne vil blive tilføjet på alle valgte billeder.


Når du er færdig trykker du igen på “Vælg alle” knappen i den grå bjælke, og billederne i listen er ikke længere være valgt.

5. DUBLÈR (Samme billede i flere størrelser)
Tryk på “Dubler”-knappen for at oprette en kopi af et billede, som du herefter f.eks. kan ændre papirstørrelsen på, så du kan få det samme billede i flere størrelser, uden at skulle uploade det samme billede flere gange.

6. TJEK BESKÆRING OG FILSTØRRELSE PÅ BILLEDERNE
Du kan se et billede af hvert foto ude til venstre. I billedet vil du se en farvet ramme som viser dig hvordan billedet vil blive beskåret. klik på billedet for at ændre på beskæringen. Læs mere under menupunktet “Beskæring af billeder”.

 

Farven på rammen indikerer om billedfilen er stor nok til at blive fremkaldt i den papirstørrelse du har valgt.

 

Beskæringsværktøjet ved fremkaldelse af billeder

7. BESKÆRING AF BILLEDER

I beskæringsværktøjet har du mulighed på at ændre på beskæringen af det valgte billedet. Du kan også ændre papirstørrelsen, roterer billedet og roterer beskæringen. Læs mere under menupunktet “Beskæring af billeder”.

mobil beskaeringsmenu 500x126

Du kan også manuelt ændre beskæringen, ved at trække i afmærkningerne i beskæringens ramme. Som på tilvalgssiden ændre rammen farve, for at indikerer opløsningen på billedfilen i forhold til den valgte papirstørrelse og hvor meget du beskærer billedet.

mobil beskaering farve 500x376 opti

8. KONVERTERING TIL SORT / HVID

Denne funktion konverterer dit farvebillede til sort / hvid.
Vær opmærksom på, at er dine billeder allerede lavet i sort / hvid, skal du ikke vælge "sort / hvid" under bestillingen.


Har du selv konverteret dine billeder til sort / hvid før upload, skal du huske at billederne stadig skal ligge i farverummet sRGB selvom det er sort / hvid. Dette sker automatisk hvis du laver konverteringen i vores system.

mobil konv farve 120x90

9. SORTER BILLEDERNE EFTER VALGT PAPIRSTØRRELSE
I den grå bjælke øverst på skærmen vil der komme en knap for hver papirstørrelse du har valg fremkaldelse af. Disse virker som sorterings filtre, hvor du kan vælge kun at se de billeder du har valgt i en bestem størrelse. Hver knap viser en papirstørrelse og antallet af print du har valgt i denne størrelse. Tryk på den gule knap til højre “Vis alle størrelser”, for at få vist alle dine uploadet billeder i listen igen.

mobil sorter formater 500x86

10. FÆRDIGGØR DIN BESTILLING

Når du mener du er færdig med tilvalg, så klikker du på “LÆG I KURVEN”.

Du kan komme tilbage og redigerer i din billedelisten fra kurven, ved at trykke “REDIGÉR” knappen ud for billedeliste du vil rette i eller tilføje billeder til.

VÆR OPMÆRKSOM PÅ, AT XL-PRINT IKKE KAN BESTILLES SOM 1 TIMES. SÅ HAR DU XL-PRINT I KURVEN, FÅR DU IKKE MULIGHED FOR AT BESTILLE 1 TIMES SERVICE, OGSÅ SELVOM DU OGSÅ HAR MINDRE BILLEDER I ORDREN.

Kundesupport: 86 12 04 11

TILMED DIG VORES NYHEDSBREV 

Nyheder, tilbud, konkurrencer m.m.